Opnemen in de beste studio ter wereld
is ook voor jouw band haalbaar!

Wisseloord is een legendarische studio met een al even beroemde reputatie. Acts als The Police, The Rolling Stones en Elton John namen er hun platen op. Sinds de heropening hebben vele nationale (The Common Linnets, VandenBerg, Alain Clark) en internationale artiesten (Peter Maffay, Marcus Miller, Mando Diao) hun weg weer terug naar het groene Hilversumse gevonden.

Photo
Porthole
Wanneer treedt jij in hun voetsporen?

Veel bands denken dat een opname in onze studio onhaalbaar is. Wij zijn echter van mening dat iedere goede band het verdient om een world-class klinkende opname en mix te krijgen.

Introducing: Wisseloord Weekend Warriors

Drie dagen opnemen, twee dagen mixen en masteren in een weekend onder leiding van ons professionele team. Met als doel? Een Album, EP of Single, wie zal het zeggen. Jij hebt straks hoe dan ook een fantastische master in handen.

Hoe gaat dat in zijn werk? 

Ons engineer/producers team beluistert je ingezonden demo. Hij (of zij) beoordeeld of je band: goed op elkaar is ingespeeld, de songs als een huis staan en de band een haalbaar doel voor ogen heeft. Uit ervaring weten we dat een goed ingespeelde band in onze studios in drie ‘live’ recording dagen (uiteraard met de optie tot een aantal overdubs) uitstekend een EP of zelfs een heel album op top niveau kan opnemen.

We got your back…..
Photo
Porthole

Want juist daar maakt Wisseloord het verschil: de mogelijkheid om je band grotendeels live op te nemen, bijgestaan door een van de meest gerespecteerde teams in the business, ruimtes doordrongen van decennia record-making en een keur aan vintage/boutique amps, instrumenten en drums die tot je beschikking staan om samen met elkaar die sound te vinden en te produceren die je altijd al in je hoofd had. Een aanpak die niet anders is en altijd is geweest voor iedereen die hier binnenstapt(e).

Wordt je demo geselecteerd, dan komt jouw toegewezen engineer/producer langs om een repetitie in de oefenruimte bij te wonen. Samen met de band bekijkt hij welke nummers moeten worden opgenomen, geeft waar nodig arrangement en productie tips en maakt een inschatting of de beoogde doelstellingen haalbaar zijn. Op de vooravond van de opnamen wordt alle nodige apparatuur opgesteld om de volgende dag direct na de koffie zonder verder oponthoud te kunnen beginnen.

Photo

Voor wie is dit bedoeld?

Dit jaar 2015 ziet de kickstart van Wisseloord Weekend Warriors. Een Initiatief vanuit een muzikaal kloppend hart om nieuwe muziek en artiesten te ontdekken en een kans te geven om compromisloos aan kwaliteit en zonder consessies in apparatuur Wisseloord Studios bereikbaar te maken voor iedereen die goede songs en een band heeft in wat voor bezetting dan ook en die dit zetje nodig hebben om de volgende stap te kunnen maken.

Je neemt dus op net als iedere major act in een van de grote studios met de allerbeste mengtafels, microfoons en randapparatuur die je maar kunt wensen. Je mag zelfs gebruik maken van onze collectie drums, vintage amps, (bas)gitaren en keys…. En de kosten: 5000,- euro ex Btw voor het hele project. Dat is geen klein bedrag, maar nergens anders krijg je zo’n sound en onvergetelijke ervaring. De sound en het opstapje naar de next level die jouw band verdient. Het aantal plekken is beperkt we kunnen maximaal 20 weekenden per jaar bands plaatsen.

Hoe meld ik mij aan?

Stuur ons daarom snel de demo van je band op. Wij zullen deze goed beluisteren en geven je ongeacht ons besluit persoonlijke feedback en tips. Kom je in aanmerking voor een plaatsing bij Wisseloord Weekend Warriors dan neemt jouw toegewezen engineer/producer spoedig contact met je op, geheel vrijblijvend uiteraard.

Dus wat houd je tegen: upload je demo via een WeTransfer naar weekendwarriors@wisseloord.nl en claim jouw plek als een van de 20 die hier straks met zijn eigen waanzinnige master de deur uitloopt….

Photo
Porthole
Welkom bij de Wisseloord Studios